The News
Evenementen en activiteiten PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 22 June 2015 11:26

Evenementen en activiteiten in de regio.

- www.klimbosoverijssel.nl

Klimbos Avontuurlijk Paaslo  "zo moedig als je bent, zo hoog kun je komen". adres:  Paasloerweg 14a Paaslo tel:0622274885

Activiteiten in- en rondom Dalfsen.

Gedurende het gehele jaar organiseert Dalfsen en zijn omliggende buurgemeentes de meest uiteenlopende en gezellige evenementen en activiteiten.

Ga voor gemeentelijke informatie en een totaaloverzicht naar de web site:    www.dalfsendigitaal.nl of www.dalfsennet.nl

www.proefdalfsen.nl

Op zaterdag, 9 september a.s. is er weer de oergezellige Proef Dalfsen dag. Een dag waarop u wordt meegenomen in al het mooie en lekkere dat Dalfsen te bieden heeft. Kijk voor meer info op de site www.proefdalfsen.nl.

Beeldenpark "Anningahof"

Hessenweg 9 op 10 km. van "de Gernerhof".

Zwolle

Ook Zwolle behoort tot de mogelijkheden. Een bezoekje aan het museum " de Fundatie" ligt op een half uurtje rijden van Dalfsen.

Museum "de Fundatie" heeft een dependance in Heino, adres 't Nijenhuis  10 op 10 km van de Gernerhof.

Kunst om Dalfsen

6 en 7 mei aanstaande is er weer die prachtige kunstroute rondom Dalfsen. Heerlijk genieten wat de regionale kunstenaars aan allerlei moois hebben geproduceerd het afgelopen jaar.

Heeft u na een Dalfsen activiteit behoefte aan een overnachting in een goed verzorgde Bed & Breakfast? Kies dan voor de Gernerhof. U bent van harte welkom. Veel plezier op de kunstroute

 

 

 

 

 

 

Last Updated on Saturday, 24 March 2018 09:49
 
dagje weg.nl/dalfsen of weekend verblijf in Dalfsen e.o PDF Print E-mail

 

Ga naar Dagjeweg.nl/Dalfsen voor uitgebreide info. Ook Zwolle behoort tot de mogelijkheden

 

Kunstroute Dalfsen

5 en 6 mei aanstaande

Het kunst- en cultuurweekend 2018 van Stichting -kunst om dalfsen- vindt plaats op 5 en 6 mei. Het thema "Weer & Wind" zal de bindende factor zijn tussen de kunstpunten. De deelnemende kunstpunten en kunstenaars zijn geheel vrij om wel of niet op eigen wijze invulling te geven aan het them

 

Proef Dalfsen

9 september aanstaande

KOM ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018 NAAR DALFSEN! Kijken, proeven, slenteren, fietsen, wandelen, cultuur en natuur snuiven en nog veel meer! Maar vooral volop genieten voor jong en oud! Op 8 september vanaf 10.00 uur staat het hele dorp Dalfsen en de wijde omgeving op zijn kop. Cycling · Beer tasting

 

Foto: eigen geleverde foto
” 200 jaar Westermolen. “

In 2018 bestaat de Westermolen 200 jaar. In dit jaar vieren we dat uitgebreid. Zo verschijnt er eind februari een speciale krant waarin uitvoerig aandacht wordt besteed aan de Westermolen en dit jubileum. Alle programmadelen van het komende jaar staan in deze krant vermeld. 

De krant zal op verschillende plaatsen in onze gemeente liggen, die dan door het publiek mee genomen kan worden.

Weer en met name wind, spelen een belangrijke rol in het het leven van de molenaar. Bij zeer slecht weer of geen wind, kan de molenaar immers niet draaien. Onze eerste jubileumactie start in januari. Het is een voorproefje op alles wat nog komen gaat.

Aan de muur van de Westermolen hangt een schoolbord in de vorm van een wolk. Hierop staat een  weerspreuk geschreven. Elke veertien dagen een ander. Lezers worden gevraagd eventueel zelf een weer of molenspreuk op het bord te schrijven.

De eerste spreuk luidt :

DANSEN DE MUGGEN IN JANUAAR

DAN WORDT DE BOER EEN BEDELAAR.

We hopen op deze wijze veel nieuwe spreuken te verzamelen.

Doet u mee?

 

"Station tot stationsloop"
30 mei aanstaande vindt de 11e editie van de station (Ommen) tot station ) Dalfsen) loop plaats.
De afstand die gelopen wordt zijn 10 engelse mijlen.
Er zijn 1400 deelnemers en daarmee zijn er geen deelnemerskaartjes meer te koop.
Heeft u na afloop van een dagje uit  de behoefte om niet meer te hoeven reizen,  reserveer dan op tijd een plekje in onze heerlijke Bed& Breakfast

 
Jeu de boules PDF Print E-mail

Petanque of Jeu de boules

Als u geïnteresseerd bent in het van origine Franse balspel " Petanque" of te wel "jeu de boules", dan bestaat er de mogelijkheid om op "de Gernerhof" een clinic te volgen. Bij ons is namelijk een jeu de boules baan aanwezig in de achtertuin.

Onder het genot van een drankje en een hapje spelenderwijs de kneepjes van dit mooie gezelschapsspel leren. De volgende Franse vakantie ontspannen op het jeu de boules terrein verschijnen?

Jeu de boules ballen zijn aanwezig, ook voor de kinderen.

Voor meer informatie even contact opnemen met 0622275758